Champagne når den er bedst

      Kommentarer lukket til Champagne når den er bedst

Når der bliver talt om skønne vine fra Champagne, er der ret gode chancer for, at den verdenskendte Belle Epoque champagne bliver bragt op med det samme. Denne årgangs champagne er en fortryllende tilføjelse til samlingen af vine fra samme område. Den kan drikkes når som helst, men foretrækkes dog, når der er noget helt spektakulært at fejre. De fleste mener den smager en anelse sødere end andre champagner med et særligt strejf af abrikos og blomster. Belle Epoque champagne er i blandt toppen af poppen, når det gælder mousserende vine og den kræver dermed også en klækkelig betaling.

 

Belle Epoque champagne til hvilke retter?

Belle Epoque champagne går særligt godt til pompøs dyr mad, som serveres i mindre bidder. Der kan være tale om rogn, fois gras eller andre udsøgte delikjatesser, der kan gøre vinens kvalitet retfærdighed. Belle Epoque champagne e3r sjælden at finde i de danske hjem, men hos rigtige kendere ses den typisk til Nytårsaften eller til bryllupper. Det er ikke en vin til det danske frokostbord og den må under ingen omstændigheder serveres med traditionel dansk mad. Som oprindelsen betoner, er Belle Epoque champagne bedst akkompagneret af franske abstrakte og delikate svampe og kødretter.

 

Hvor kan Belle Epoque champagne købes?

Belle Epoque champagne kan rekvireres ved butikker på Internettet, mens den kun sælges i meget få forhandlere i Danmark. Efterspørgslen er ikke særlig stor, og det skyldes udelukkende den høje pris. Men for top kvalitet, skal der betales top pris. Sådan er det med alting – også vine.