Vandrensningsanlæg gør det muligt at drikke vand fra hanen

      Kommentarer lukket til Vandrensningsanlæg gør det muligt at drikke vand fra hanen

Der kan være flere grunde til at man ønsker at renset sit vand. I Danmark kan man sagtens drikke vandet fra hanen, da det er blevet renset på vandværket. Det er ikke i alle lande, hvor dette er muligt, da vandet kan indeholde bakterier, der i værste tilfælde medfører sygdom. I Danmark er der dog en hel del krav til vandets kvalitet og der skal fra vandværkets side foretages en rensningsproces, der sikrer at vandet er køligt og ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer og bakterier. Der kan dog være grunde til, at man ønsker at rense sit vand yderligere og her findes der flere typer anlæg og måder, hvormed dette kan lade sig gøre.

Vandrensningsanlæg forbedrer kvaliteten af dit vand

Skulle du ønske at opsætte et privat vandrensningsanlæg i dit hjem, så kan du overveje en af følgende muligheder. Den ene er at anskaffe et kulfilter og montere dette lige efter vandmåleren. Gør man dette får man renere vand i hele hjemmet. Skulle man ikke mene, at det er nødvendigt at al vand bliver renset og måske kun ønsker renere drikkevand, så kan man vælge at anskaffe sig en kande med et kulfilter. Et kulfilter fungerer ved at bakterier og andre sundhedsskadelige stoffer binder sig til kullet. Dette medfører dog, at det med tiden bliver en bakteriebombe og det er nødvendigt at udskifte eller rense det jævnligt for at bibeholde det rene vand.

10En anden måde at rense sit vand på fungerer ved hjælp af metoden, der kaldes omvendt osmose. Omvendt osmose fungerer ved hjælp af et filter, hvor vandmolekylerne bliver delt og efter samlet igen. Filteret opsnapper alle de uønskede stoffer og er yderst effektivt. Det er så effektivt, at slutproduktet praktisk talt er næsten 100 procent fri for andre stoffer end rent vand. Den sidste metode er ved hjælp af et blødgøringsanlæg. Med et blødgøringsanlæg gør man hårdt vand blødere. Dette kan lade sig gøre, da anlægget omdanner kalk og magnesium til natrium. Man slipper derfor for kalk og de gener som kalken kan medføre. Det skal dog påpeges, at blødgøringsanlæg ikke skal benyttes til ens drikkevand og det kolde vand generelt. Man benytter sig af denne metode for at optimere vandet til for eksempel vaskemaskine og opvaskemaskine.

Prisen på et Vandrensningsanlæg afhænger af metoden

Først skal det nævnes, at drikkevandet i Danmark overholder eller burde overholde en hel del strenge krav. Det er langt fra alle lande, hvor det er sikkert at drikke vandet direkte fra hanen, men da vandet her har været igennem en procedure på vandværket er det fint drikkevand. Der kan dog være særlige omstændigheder eller simpelthen bare et ønske om renere vand, der gør at man selv vil rense vandet i sit hjem. Den billigste løsning er at anskaffe sig et kulfilter. Dette skal dog udskiftes, da det med tiden vil blive belagt af bakterier. En lidt dyrere løsning, men meget effektiv er et omvendt osmose-system. De koster mere end et kulfilter, men er til gengæld i stand til at fjerne stort set alle uønskede stoffer.