Låseservice er mere end blot oplåsning af døre

      Kommentarer lukket til Låseservice er mere end blot oplåsning af døre

De fleste forbinder begrebet ”låseservice” med den ydelse en låsesmed udfører, og i de flestes bevidsthed handler det primært om ekspertise i at låse døre op. Det har måske tidligere været meget dækkende, men moderne låseservice dækker langt bredere.

Eksempelvis er det meget almindeligt, at låsesmeden også installerer og rådgiver omkring eksempelvis alarm- og overvågningssystemer. Det kræver specialviden, og involverer også ofte brug af computerudstyr og anden avanceret teknik. Låsesmeden kan også rådgive omkring valg og installation af f.eks. pengeskabe og lignende, som i dag kan være endog meget avancerede.

Et andet arbejdsområde er elektroniske adgangssystemer, som langsomt men sikkert er på vej til at fortrænge den gode gammeldags cylinderlås med tilhørende nøgle. I første omgang er det dog mest de større institutioner og det offentlige, der trækker udviklingen, men der er ingen tvivl om, at disse systemer i stigende grad vil vinde indpas, også i private hjem, fordi det er langt mere fleksibelt og automatiserbart.

Højt serviceniveau ved almindelig låseservice i København

Står man ved en låst dør og har akut brug for assistance, er serviceniveauet generelt meget højere i København og andre større byer, sammenlignet med udkantsområderne, forstået på den måde, at hjælpen er hurtigere fremme. Det hænger selvfølgelig sammen med, at låsesmeden rent geografisk befinder sig tættere på kunden, og dermed hurtigere kan være fremme. Generelt skal man dog omvendt også regne med, at prisen er højere på Nørrebro end i Nørre Snede – ligesom det er tilfældet med de fleste andre serviceydelser.