Vinteren er ovre – det er tid til en tagrens

      Kommentarer lukket til Vinteren er ovre – det er tid til en tagrens

Tager I jer godt af jeres huse? Der er nok at lave!

Når vinteren er slut er det tid til en tagrens. Der er ikke noget bedre tidspunkt at gøre det på fordi den påkrævede behandling betyder, at det skal være et fornuftigt vejr, når man går i gang. Dette fordi tagrens-processen er en overflade behandling, som skal have lov til at virke i nogle dage. Hvis det regner, bliver behandlings-væsken spulet af taget og man kan starte forfra.

Samtidigt vil det nok hjælpe, hvis solen allerede har haft mulighed for at tørre taget – og dermed algerne, så de er mere “modtagelige” overfor behandlingen. Det er imidlertid sværere for solen at tørre nord-vendte tagsider, der ser solen i kortere tid – nogle steder næsten slet ikke.

Et asbest tag kræver særlig behandling ved en tagrens

Der er stadig en del eternit hustage i Danmark, som er blevet lagt før 1987 og disse er af asbest-typen, som er farligt for helbredet, hvis man får det i lungerne. Men også eternit hustage trænger til en tagrens og så er der specielle forholdsregler at holde sig til, så man minimerer problemer med asbest støvpartikler i ens hjem.

Jeg vil sige: UNDLAD selv at stå for tagrens af denne typer tag, men spørg en professionel virksomhed, der ved noget om procedurer, regler og korrekte fremgangsmåder.

En højtrykrensning af taget er problematisk, fordi vander fører støvet ind, hvor det er svært at få væk. Partiklerne lægger sig overalt og man kan gå og indånde dem bagefter.

Den bedste læsning er at få udskiftet taget – men dette er også den dyreste, hvorfor mange vælger at male eternit taget, når det har fået en (skånsom) tagrens.

Mvh Verner Flass-Tag, Gentofte